torsdag 23 augusti 2012

En konstig knöl..

 
Jag har upptäckt att sötpotatisen är en underbar rotfrukt & passar utmärkt med sin sötma i barnmat.  Sötpotatis är trots namnet, inte släkt med potatisen, men används precis som potatis & kan kokas, stekas, ugnsbakas eller grillas. Jag brukar blanda potatis & sötpotatis när jag gör gryta till Agnes som i det här receptet,

Kycklinggryta
(ca 3-4 barnport.)
 
1 kycklingbröst
1 gul lök
2 sötpotatisar
2 potatisar
Oatly iMat
Persilja
Lite kycklingfond
 
Skär lök, potatis & kyckling i mindre bitar. Täck med vatten i kastrull. Tillsätt lite fond. Låt småputtra ca 20 minuter. Häll av lite vatten, lägg upp i mixerskål &tillsätt iMat & persilja.
Mixa till valfri konstistens.
 
För övrigt bjöd dagen på en trevlig promenad med Ida & lilla Alva + den obligatoriska latten på fiket & förstås en massa prat & glada skratt medans tjejerna busade på filten.


4 kommentarer:

  1. Härlig blogg du har! Tack för idag! kramar från Ida och Alva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tycker det=). Tack själva!!

      Radera
  2. Gillar själv sötpotatis bättre än vanlig potatis. Men inte visste jag att de inte vars släkt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Googla på sötpotatis så får du veta mer! Ska kika in hos dig på baka sockerfritt!

      Radera