måndag 27 augusti 2012

Äppelmos..

Här är ett recept på ett superenkelt äppelmos utan askorbinsyra. Sockerhalten reglerar man själv. Jag gör ett ganska syrligt mos, men vill man ha det sött kan man mer än dubbla mängden. Moset klarar sig upp till en vecka i kylskåpet. Ett tips är att frysa in det i burkar i lagom stora portioner så mycket som går åt på en vecka. Gott till dessert eller till gröten för en liten hungrig mage. Här är receptet:
 
Äppelmos
 
ca 16-20 st äpplen
2 dl vatten
1/4 dl socker
 
Skala äpplena & skär i klyftor. Koka med vattnet tills äpplena gått sönder, ca 5-10 minuter. Mosa med ballongvisp tills moset har fått önskad konsistens. Ta av från plattan & rör i socker. Häll upp i burkar & låt svalna.
 



2 kommentarer:

  1. Tack tack.. Ska bli spännande och se hur det blir :)

    SvaraRadera
  2. Varsegod! Det kommer bli gott, jag lovar! S =).

    SvaraRadera