I helgen var vi hemma hos Agnes farmor & farfar & botaniserade i deras krydd- & grönsaksland. Till barn under 1 år ska man vara försiktigt med salt & buljong i matlagningen men örtkryddor går utmärkt bra att smaksatta maten med. Favoriter är timjan till köttfärsås, basilika till kyckling & tomaträtter. Mynta är friskt & gott att smaksätta en kanna vatten med. Mejram är gott & fräscht hackad i sallad. Andra smakförhöjjare är..
* Dragon - till kyckling, äggrätter & såser
* Ingefära - gott till kokta päron
* Kardemumma - gott till kokta äpplen
* Oregano - till köttfärsrätter, tomaträtter, pasta & pizza
* Rosmarin - till kyckling
*Dill - till fisk & skaldjur
* Persilja - gott till fisk & köttgrytor
*Dill - till fisk & skaldjur
* Persilja - gott till fisk & köttgrytor
Vilken är din favoritkrydda?
KUL ATT LÄSA DIN BLOGG!!
SvaraRaderaSka absolut prova några av tipsen.
kramar jennie (och lill-love)
vi hörs efter semestern.