söndag 23 september 2012

Helgsummering..

Veckan startade fantastiskt bra med födelsedag för att sedan sjunka totalt med sjukstuga. Men sen tog den sig med hyfsat tillfrisknande & besök av syster & hennes sambo från Jönköping. Men nu söndag kväll sitter jag här med huvudvärk & täppt näsa igen, sabla förkylning som inte vill ge med sig. Nåja, det kunde vara värre. I lördags kväll lagade min syster hennes supergoda recept på balsamkyckling till middag, det är ett recept man absolut ska prova. Kyckling med mycket smak av oregano i en härligt god sås med balsamvinäger & grädde. Till det ett jättegott vitt vin jag inte smakat förut - mm vilken middag.
 

Sandras balsamkyckling
4 port.

4-5 kycklingfilèer
Salt & peppar
oregano
4 dl visp/matlagningsgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
1-2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar & rikligt med oregano. Bryn den i smör i en stekpanna & lägg i en ugnsäker form. Vispa lätt ihop grädde, fond, balsamvinäger & pressad vitlök & häll det över kycklingen i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med klyftpotatis & rostade grönsaker.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar