lördag 11 januari 2014

Laxlasagne..

Första arbetsveckan efter julledigheten är avklarad & nu återstår en härlig & efterlängtad helg. Julen har dansat ut här hemma & hyacinterna har ersatts av en härlig bukett tulpaner. Nu vill jag ha vår, men vädergudarna vill tydligen annat för i morse visade termometern -3 grader & det väntas snö i helgen. Jag tycker även man vill äta lite lättare mat efter den tunga julmaten så då kan jag tipsa om den här laxlasagnen! Supergod & dessutom väldigt enkel att svänga ihop! 

Laxlasagne

400 gram skinn- och benfri laxfilè
400 gram fryst bladspenat
150 gram fetaost
500 gram keso
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater med örter 400 gram
1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
ca 9 lasagneplattor
olja
salt
vitpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tina spenaten & pressa ur vätskan.
3. Blanda spenaten med smulad fetaost, keso & pressad vitlök. Krydda med salt & peppar.
4. Skär laxen i tärningar & blanda med krossade tomater, vin, salt & peppar.
5. Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form ca 20 x 30 cm. Varva sedan lasagneplattor & laxröra & avsluta med resten av spenatröran.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar