Pannacotta stod som efterrätt på årets nyårsmeny i år. Så gott, & så enkelt att svänga ihop. Det fiffiga med pannacotta är att du kan smaksätta den med vad du vill - spelar ingen roll med vad för den smakar lika gudomligt gott ändå. Jag gjorde det enkelt för mig & tog fram de där smultronen jag sparat sen i sommras & smaksatte vår med. Här kommer mitt grundrecept & några förslag på smaksättningar.
Pannacotta
6 port.
3 blad gelantin
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten. Låt stå ca 5 minuter.
2. Blanda grädde, mjölk, socker & vaniljsocker i en kastrull & koka upp under omrörning.
3. Tag kastrullen från värmen & tillsätt de urkramade gelantinbladen.
Smaksättningar:
Choklad
Låt 100 gram vit eller mörk choklad av bra kvalitet smälta i den varma gräddmjölken. Garnera sedan den färdiga pannacottan med lite riven choklad.
Cappuccino
6 port.
3 blad gelantin
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten. Låt stå ca 5 minuter.
2. Blanda grädde, mjölk, socker & vaniljsocker i en kastrull & koka upp under omrörning.
3. Tag kastrullen från värmen & tillsätt de urkramade gelantinbladen.
Smaksättningar:
Choklad
Låt 100 gram vit eller mörk choklad av bra kvalitet smälta i den varma gräddmjölken. Garnera sedan den färdiga pannacottan med lite riven choklad.
Cappuccino
Rör ner 1 1/2 tsk snabbkaffe i den varma gräddmjölken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar