tisdag 7 januari 2014

Enkel pannacotta..

Pannacotta stod som efterrätt på årets nyårsmeny i år. Så gott, & så enkelt att svänga ihop. Det fiffiga med pannacotta är att du kan smaksätta den med vad du vill - spelar ingen roll med vad för den smakar lika gudomligt gott ändå. Jag gjorde det enkelt för mig & tog fram de där smultronen jag sparat sen i sommras & smaksatte vår med. Här kommer mitt grundrecept & några förslag på smaksättningar. 

Pannacotta 

6 port.

3 blad gelantin
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker

1. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten. Låt stå ca 5 minuter.
2. Blanda grädde, mjölk, socker & vaniljsocker i en kastrull & koka upp under omrörning.
3. Tag kastrullen från värmen & tillsätt de urkramade gelantinbladen.

Smaksättningar:

Choklad

Låt 100 gram vit eller mörk choklad av bra kvalitet smälta i den varma gräddmjölken. Garnera sedan den färdiga pannacottan med lite riven choklad.

Cappuccino

Rör ner 1 1/2 tsk snabbkaffe i den varma gräddmjölken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar