Tant Sivs kladd äppelkaka
2 ägg
3 1/2 dl socker
2 dl smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4-5 äpplen
Kanel + pärlsocker
Smält smöret. Vispa ägg & socker pösigt. Rör i smält smör, mjöl & bakpulver i äggsmeten. Häll smeten i en pajform (den behöver ej smörjas). Tryck i klyftade äpplen & pudra över kanel & strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter 175 grader.
hur länge ska kakan vara inne och hur många grader?
SvaraRaderaTacksam för svar.
Mvh Anna
Tur man har läsare som ser vad man glömmer! Nu har jag rättat receptet. Lycka till med baket, Sofia.
RaderaJättegod äppelkaka! Krispig på ytan och saftig inuti. Mmm! Använde Cox orange som gav god syra. Jag fick dock ge kakan lite längre tid i ugnen, för efter 40 min. såg den fortfarande väldigt degig ut i mitten...den fick 45 min., och det var bra tror jag. Fem stjärnor av fem möjliga från mig!
SvaraRaderaMvh,
Nina
Vad kul att du gillade den! Den ska vara lite degig i mitten -det är därför den heter kladd äppelkaka. Men jag brukar göra som du när jag vill ha den lite fastare=). Mvh Sofia.
SvaraRadera