lördag 29 december 2012

Nyårsdessert & god fortsättning..

 
God fortsättning på Er. Hoppas ni har haft en fantastisk julhelg. Nu är vi hemma igen efter lugna & familjära juldagar i Västernorrland. Julen gick otroligt fort i år tycker jag. Men jag får väl ha i sinnet att den varar ända fram till påska. Nu är det iallafall hög tid att planera nyårsmenyn. Vi tänker nog ta den ganska enkel i år eftersom den bör vara lätt att förbereda/tillaga efter vi gått den traditionella nyårspromenaden som vår stad arrangerar varje år. Ett tips på en festlig dessert till nyårsmenyn är denna, frusen halloncheesecake som är grymt god & fräsch i smaken. Lite krånglig att göra, men absolut värt det - jag lovar!!
 
 
Halloncheesecake
 
Botten:
 
15 digestivekex
100 gram smält smör eller margarin
 
Fyllning:
 
5 ägg
1 1/2 dl socker
150 gram philadelphiaost
1 lime, rivet skal + 2 msk saft
2 tsk vaniljsocker
250 gram frysta hallon
2 dl vispgrädde
 
Garnera med:
 
125 gram hallon
 
1. Botten: Lägg kexen i mortel & stöt sönder dem grovt. Smält smöret & blanda i kexsmulorna till en smet. Kläm fast ett klippt bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar botten. Tryck ut kexsmeten i botten.
 
2. Fyllning: Dela äggen i vitor & gulor & lägg vitorna i en skål. Lägg äggulorna i en kastrull med socker & ost. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl sedan i kallt vattenbad.
 
3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Tillsätt lime, vaniljsocker & de frysta hallonen i äggkrämen. Blanda försiktigt i grädden.
 
4. Vänd ner äggvitorna & häll fyllningen i formen. Täck över med folie & frys minst i 6 timmar. Ta ut cheesecaken 20 minuter innan servering & garnera med hallon.


2 kommentarer:

  1. Ja visst har julen gått fort! Vi ska fixa dessert till nyår så denna låter ju perfekt! Hoppas vi kan ses snart! Kramkram

    SvaraRadera
  2. Ja, den är absolut värd att testas!! Gott Nytt År, kramar från oss.

    SvaraRadera