torsdag 20 december 2012

Chokladtryffel..

 
Chokladtryffel är en riktig klassiker att äta till jul, men funkar lika bra vid andra festliga tillfällen. Tryffel går att smaksätta på massvis av olika sätt, det är bara att prova sig fram. Det här ett superenkel och riktigt bra recept på chokladtryffel. En god julklapp att ge bort i en fin liten påse eller bara njuta av den själv till kaffet. Recepet ger cirka 30 chokladtryfflar.
 
Chokladtryffel
 
300 gram mörk choklad av god kvalitet
2 dl vispgrädde
20 gram rumsvarmt smör eller margarin
Kakao att rulla tryfflarna i
 
Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen & lägg den i en porslinskål & värm i vattenbad så den smälter. Rör ner grädden i den smälta chokladen & rör smeten smidig & blank. Rör sist i smöret till en jämn smet. Häll upp tryffeln i en djup tallrik, täck med plastfolie & frys cirka 1 timma. Forma sedan lagom stora tryfflar med hjälp av en sked, rulla sedan varje tryffel i kakao. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar