lördag 15 december 2012

Granola..



Granola är en söt & krispig ugnsrostad musli. En lyxig musli som inte är direkt nyttig - snarare en musli man äter med njutning på lördagmorgonen. Kan göras med många olika ingredienser. Så här gjorde jag min. & du, den är perfekt att ge bort i en fin glasburk i julklapp.
 
Granola
 
3 dl havregryn
1 1/2 dl sötmande
1 1/2 dl hasselnötter
1/2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
Lite salt
1 1/2 tsk rapsolja
2 tsk kanel
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl rårörsocker
1 dl äppelmos
1 1/2 dl russin
 
Hacka mandel & nötter. Lägg i en bakbunke & blanda i alla övriga ingredienser utom russinen. Häll upp på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugnen i cirka 1 timme på 175 grader, sänk sista tjugo minuterna till 50 grader. Blandningen ska vara helt torr när den är klar. Blanda sist i russinen. Lägg upp på burk när blandningen svalnat.
 
För er kännedom har bloggen blivit helt dagsvild - tyckte det var smidigt att lägga upp inlägg från mobilen. Men det fick jag tydligen sota för. Men idag är det iallafall lördag den 15/12 & det verkar den förstå =). Den nya stilrena designen är jag iallafall jättenöjd med. Listan för populära inlägg uppdateras nu var sjunde dag över de inlägg ni gillar bäst. Hoppas ni har en skön helg kamrater.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar