söndag 30 december 2012

Hasselbackspotatis & nedräkning..

 
Potatis i all ära. Men ingenting slår hasselbackspotatis. Så gott & passar toppen in i nyårsmenyn. Vi hoppar potatisen & oxfilèn i år, men vår nyårsmiddag låter väl mer än festlig ändå,
 
Förätt..
Toast skagen med handskalalade räkor & avocado som topping.
Serveras med vitt vin Casall Di Sierra
 
Varmrätt..
Fläskfilègryta med sting serverad med jasminris & fräsch grönsallad
Serveras med rött vin Chianti Rufini
 
Dessert..
Hallon & lakrisglass toppad med grädde, hallonpurè & en klick grädde
Serveras med kaffe
 
2012 börjar lida mot sitt slut. 2012 har för mig varit ett fantastiskt bra år. Jag har haft lyckan att fått vara föräldraledig med vår lilla Agnes & haft fantastiska dagar tillsammans med henne. Jag har också haft glädjen att i och med föräldraledigheten träffat familj & vänner oftare än vad man kanske kan göra annars. Det har varit otroligt värdefullt. Gamla vänner har jag träffat & många nya nya vänner har vi funnit. Några håller vi extra varmt i hjärtat. Ida & lilla Alva, Lizette, Fredrik & lilla Linnèa, Elin & lilla Tove.. Tack för Ni finns :).
 
Nu åter till potatisen - här har ni recept på hasselbackspotatis,
 
Hasselbackspotatis
 
Valfri mängd potatis
Smör
Salt
Ströbröd
Riven smakrik ost
 
Skala potatisen, skär den i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg potatisen i en smörad ugnssäker form med den skårade sidan uppåt. Pensla potatisen med smält smör. Ställ in potisen mitt i ugnen 225 grader i cirka 25 minuter. Ta ut dem & pensla igen med smält smör. Strö över lite salt, sröbröd & salt & baka ytterligare 20 minuter i ugnen eller tills den är mjuk.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar