onsdag 25 december 2013

Lakritskola & god fortsättning..

Julafton har passerat & nu återstår lugna, lediga dagar tillsammans med familjen. Vi firade jul med Christians familj i år & vi var sjutton personer på plats. Jättetrevligt! God traditionell julmat, tomte & paket till barnen. Sedan avslutade vi kvällen med julklappsspel. Det här är ju första julen som Agnes hängt med hela dagen & förstått vad som pågår. Häftigt! Faster hade kokat gudomligt god laktriskola julafton till ära, som man bara måste göra! Jag hann inte i år, men den här kolan står högst upp på att göra listan till nästa jul! Hoppas Ni haft en fin julafton.

God Jul !

Laktriskola

1 dl turkisk peppar godis
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt

1. Krossa karamellerna i mortel.
2. Blanda karamellsmulorna med grädde, socker & sirap i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka upp & låt kolasmeten koka på svag värme till 125 grader (det tar ca 40 min).
4. Gör kulprovet. Droppa lite av kolasmeten i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en kula när den svalnat i vattnet är kolan klar.
5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
6. Låt svalna & skär i avlånga bitar.
7. Rulla in varje bit i bakplåtspapper. Förvara i kylen. 


(Recept från Ica & framgooglad bild)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar