lördag 2 februari 2013

Våffellördag..


Härlig lördag idag med lång förmiddagspromenad i en underbar vintersol. Vi har hunnit fixa lite här hemma idag - projekt göra Agnes rum lekvänligt & så har det gräddats våfflor minsann. Våffeldagen infaller inte förrän 25 mars, men jag tror inte vi kunnat hålla oss ända fram till det datumet något år. Skrutta högg in på sin livs första våffla & sträckte förtjust upp ena handen i luften & vinkade glatt. Det är tecknet för vad gott!! Så här gör jag mina våfflor.

Våfflor
cirka 12 laggar

150 gram smör eller margarin
2,5 dl kallt vatten
2 dl mjölk
1,5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält fettet & låt det svalna något. Blanda vetemjöl, salt & bakpulver i en bunke. Häll sedan i vatten & mjölk, lite i taget. Vispa så det inte blir några klumpar. Rör ner fettet. Smörj våffeljärnet med lite matfett innan första våfflan gräddas, sedan behövs ingen smörjning. Lägg färdiggräddade våfflor en & en på ett galler. Servera med vispad grädde & hallonsylt. 


2 kommentarer:

  1. Ser grymt gott ut :) Fika snart tycker jag. Kram Kristina

    SvaraRadera
  2. Ja, våfflor är smaskens!! Absolut en fika snart, kram från mej.

    SvaraRadera