måndag 25 februari 2013

Snabb bärpaj & den första vårdagen..

Plötsligt kommer den. Den första vårdagen. Dagen man känner att nu vänder det. & jag tror den var idag, jag hoppas det iallafall. Då passar det sig att fika loss på en god bärpaj & blicka fram mot en härlig kommande tid. Snabbaste sättet att baka en god paj är att göra smulpaj & bara lägga i frysta bär i pajformen. Enkelt & så himla gott! Glöm inte bort att tävla om barntermos & soppor från Semper - kolla HÄR! Sista tävlingsdag är 28/2 så skynda in. 

Snabb bärpaj

1 pkt frysta hallon & blåbär 250 gram

Smulpaj:
3 dl vetemjöl
150 gram margarin eller smör
1 msk socker

Häll de frysta bären i en pajform. Mät upp mjölet & sockret i en bunke. Skär margarinet eller smöret i skivor & lägg i det i mjölet. Smula ihop det hela med fingertopparna. Fördela smulorna över de frysta bären i formen. Grädda i 225 grader cirka 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar