torsdag 13 juni 2013

Flädersaft & ljuvlig fläderlemonad..

Snart blommar flädern & då är det dags att koka flädersaft. Med det här receptet är det riktigt enkelt & smidigt att göra den & sedan har du flädersaft i frysen hela året som du kan ta fram & göra ljuvlig fläderlemonad på. Supergott & riktigt läskande en varm sommardag!! 

 Fädersaft (konc.)

30 fläderblommor (buketter)
2 kg socker
3,5 liter vatten
4 citroner
60 gram citronsyra

Skölj blommorna väl. Koka upp vattnet med citronsyran. Lägg i blommorna i en annan större kastrull tillsammans med tvättade skivade citroner. Häll i sockret & det kokande vattnet. Rör om & tillslut med lock. Låt stå i kylskåpet 4-5 dagar & rör om en gång per dag. Sila slutligen & häll upp i flaskor/burkar.

Fläderlemonad
4 glas

Mortla 1 dl färska myntablad lätt. Fördela 2 dl färkpressad citronsaft i 4 stora glas. Fyll på med myntabladen & 4 dl konc flädersaft. Fyll på med is & mineralvatten. Garnera med citronskivor & mynta.

Variera:

Tillsätt 4 cl gin i varje glas.




2 kommentarer:

  1. Du är så huslig så det är inte klokt! :) Tänk om jag hade iallafall liiite av det i mig!

    SvaraRadera
  2. Så huslig är jag nog inte =), låter nog värre än vad det är, haha. Kram & ses snart.

    SvaraRadera