onsdag 13 mars 2013

Lyxig kycklingpaj..


Gillar du paj måste du bara prova denna kycklingpaj med absolut extra allt. Så himla god & känns verkligen som en riktig lyxig god paj! Receptet kommer från senaste numret av Buffè.

Pajdeg

1 dl vetemjöl
125 gram kylskåpskallt margarin
3 msk iskallt vatten

Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl & smör till en smulig massa. Tillsätt vattnet & blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten & höga kanter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Fyllning

1/2 grillad kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten zucchini
1+1 dl soltorkade tomater
2 dl riven parmesanost
3 marinerade kronärtskockshjärtan
olivolja, flingsalt, svartpeppar

Äggsmet

3 ägg
3 dl riven ost
2 dl mjölk
1 dl grädde

Topping

1 1/2 dl kärnfria svarta oliver
50 gram parmaskinka

1. Plocka & skär kycklingköttet i tärningar.
2. Skala & hacka lök & vitlök. Dela & kärna ur paprikan. Skär paprika & zucchini i cm-stora bitar.
3. Fräs lök, paprika & zucchini i olja ett par minuter.
4. Blanda i kyckling, 1 dl tomater, parmesan, salt & peppar.
5. Vispa ihop allt till äggsmeten med 1 tsk salt.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Varva 2-3 lager med kycklingfyllning & äggsmet i det färdiggräddade pajskalet. Avsluta med att toppa pajen med kronärtskockshjärtan delade i bitar & resten av de soltorkade tomaterna.
8. Täck pajen med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Ta bort folien & grädda ytterligare 20 minuter, tills äggsmeten har stannat & pajen fått fin färg.
9. Toppa med oliver, skinka, flingsalt & svartpeppar vid servering. 

2 kommentarer:

  1. Låter mumsigt! Måste provas! Hoppas ni mår bra! Kramkram

    SvaraRadera
  2. Ja, den här pajen är verkligen mumsig & lyxig. Passar perfekt som bjudningsmat på ert matsalsbord :). Vi mår bra, hoppas ni med!! Kram kram.

    SvaraRadera