torsdag 12 juli 2012

Underbara färska kryddor..

I helgen var vi hemma hos Agnes farmor & farfar & botaniserade i deras krydd- & grönsaksland. Till barn under 1 år ska man vara försiktigt med salt & buljong i matlagningen men örtkryddor går utmärkt bra att smaksatta maten med. Favoriter är timjan till köttfärsås, basilika till kyckling & tomaträtter. Mynta är friskt & gott att smaksätta en kanna vatten med. Mejram är gott & fräscht hackad i sallad. Andra smakförhöjjare är..

* Dragon - till kyckling, äggrätter & såser
* Ingefära - gott till kokta päron
* Kardemumma - gott till kokta äpplen
* Oregano - till köttfärsrätter, tomaträtter, pasta & pizza
* Rosmarin - till kyckling
*Dill - till fisk & skaldjur
* Persilja - gott till fisk & köttgrytor

Vilken är din favoritkrydda?





1 kommentar:

  1. KUL ATT LÄSA DIN BLOGG!!
    Ska absolut prova några av tipsen.

    kramar jennie (och lill-love)

    vi hörs efter semestern.

    SvaraRadera