torsdag 10 juli 2014

Pulled pork..

Sambon gjorde pulled pork till oss härom helgen & jag kan lova att det var galet gott!! & vad mycket mat det blev, perfekt som bjudmat. Vill du inte ha fläskkött i grytan funkar det lika bra med kyckling & nötkött. Konceptet är detsamma, kött som får steka länge i ugnen på låg temperatur så att man sedan kan dra isär köttet med en gaffel när det är klart för att det är så mört. YUMMIE!! Det finns många olika recept på hur man kan tillaga det, sambon gjorde efter detta; 

1 kg fläskkarré i bit
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
3 dl barbequesås med rökig smak

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar & chilipulver runt om. Lägg köttet i en gryta som tål ugn. Klyfta lök & vitlök & lägg runt om. Blanda vatten, oxfond & barbequesås & häll över köttet. På med locket & in i ugnen 120 grader i cirka 5-6 timmar. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär är det färdigt. Låt det stå ytterligare någon timme annars för det ska vara riktigt mört. 

Ta ut köttet & dra isär det med en gaffel & blanda det med såsen & löken till en röra. 
Detta kan man servera på olika sätt, t ex som tacos med tortillabröd, som fyllning i smörgåsar. Vi åt det i varma pitabröd med majs, gurka, sallad, majs, rödlök & crème fraiche . Så gott!! 






1 kommentar: