torsdag 29 november 2012

Saffranspannkaka..

 
Saffranspannkaka eller Gotlandspannkaka är en gotländsk efterrätt som påminner om ostkaka. Enkel att göra & passar bra att äta nu i juletider. Det finns många olika recept på saffranspannkaka - mitt bästa är det här gjord på färdig risgröt i rulle. Enklare kan det inte bli. Fick bli efterätt efter ärtsoppan ikväll efter en lugn & skön dag hemma eftersom lillskruttisen är lite snorig. Servera saffranspannkakan ljummen med lätt vispad grädde & valfri sylt - helst salmbärssylt som på Gotland.
 
Saffranspannkaka
ca 4 port.
 
1 rulle grötris a 500 gram
3 ägg
2 msk socker
1 pkt saffran a 0,5 gram
2 dl vispgrädde
1 dl mandel
 
Skålla mandeln & hacka den. Stöt saffranet med sockret i en mortel. Vispa äggen lätt & blanda sedan i alla ingredienser. Häll i smord form & grädda i ugnen på 200 grader 30 minuter.
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar