tisdag 27 november 2012

Äppelkaka i långpanna..


Äpplen är nog min absoluta favoritfrukt att baka med & det finns så många goda recept med äpplen med i bilden. Mitt absolut bästa recept med äpplen är nog detta tror jag. Superenkel att baka & praktisk att frysa in om man vill det. Skär till i generösa fyrkanter efter gräddning & servera äppelkakan ljummen bara som den är till kaffet, eller med en klick vaniljglass. Så gott!! Detta blev årets sista äppelbak för nu är äpplena på äppelfarbrorns äppelträd slut.
 
Äppelkaka i långpanna
 
4 ägg
4 1/2 dl socker
100 gram smält avsvalnat smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
5-6 äpplen
socker & kanel
 
Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg & socker pösigt & tillsätt smöret. Rör ner mjölet blandat  med bakpulver & mjölken. Bred ut smeten i långpannan. Skala & klyfta äpplena. Stick ner klyftor i fina rader i smeten. Ju tätare med äpplen ju saftigare kaka. Strö kanel & socker över hela kakan. Grädda i 175 grader 25-30 minuter.
 



 



1 kommentar:

  1. Den godaste äppelkaka jag bakat. Vispa äggen hårt (nästan som marräng) och använd en något mindre form och glöm för guds skull inte bakpulvret 2 tesk :)

    SvaraRadera